16608989364363

tala fou

A tatou faia le faʻaogaina o le vevela, o le a tonu le mea o loʻo tatou puleaina

Talu mai le 2014, ua faasolosolo malie lava ona vevela le pisinisi taʻavale eletise.Faatasi ai ma i latou, o le pulega vevela o taavale o taavale eletise ua faasolosolo malie lava ona vevela.Ona o le tele o taavale eletise e faalagolago e le gata i le malosi malosi o le maa, ae faʻapea foʻi i luga o tekinolosi faʻaogaina o le vevela o le taavale.O lo'o iai fo'i le faiga o le fa'aogaina o le vevela maaaafiagasa faia se faagasologa mai le maoa'e, mai le faatamala i le gauai.

O le aso la, sei o tatou talanoa e uiga i le puleaina o le vevela o taavale eletise, o le a le mea o loʻo latou puleaina?

Tulaga tutusa ma eseesega i le va o le pulea o le vevela o taavale eletise ma le pulega masani o le vevela o taavale

O lenei Point e tuʻuina i le mea muamua aua ina ua maeʻa ona ulufale le pisinisi taʻavale i le vaitau fou o le malosi, o le lautele, metotia faʻatinoga ma vaega o le pulega vevela ua suia tele.

E leai se mea e manaʻomia e fai atu ai nisi faʻamatalaga e uiga i le faʻaogaina o le faʻaogaina o le faʻaogaina o taavale afi masani iinei, ma o le aufaitau faʻapolofesa ua matua manino lelei o le faʻaogaina o le vevela masani e masani lava ona aofia ai le faʻaogaina o le ea malulu ma le subsystem pulega vevela o le powertrain.

O le faʻaogaina o le faʻaogaina o le eletise o taavale eletise e faʻavae i luga o le faʻaogaina o le faʻaogaina o le afi, ma faʻaopoopoina le faʻaogaina o le eletise eletise eletise ma le faʻaogaina o le faʻaogaina o le maa, e le pei o taavale afi, o taavale eletise e sili atu ona maaleale i suiga o le vevela, o le vevela o se ki. mea taua e fuafua ai lona saogalemu, faatinoga ma le ola, pulega vevela o se auala talafeagai e faatumauina ai le tulaga talafeagai o le vevela ma le tutusa.O le mea lea, o le faʻaogaina o le faʻaogaina o le masini e sili ona taua, ma o le faʻaogaina o le vevela o le maʻa (faʻafefe o le vevela / faʻafefe vevela / faʻafefe vevela) e fesoʻotaʻi saʻo ma le saogalemu o le maa ma le tumau o le mana pe a uma le faʻaaogaina umi.

O lea la, i le tulaga o faʻamatalaga, e masani lava o eseesega nei.

Eseese puna vevela o le ea malulu

O le ea malulu faiga o loli suauu masani e masani ona aofia ai compressor, condenser, valve faalautele, evaporator, pipeline ma isi.vaega.

Pe a malulu, o le mea faʻalili (refrigerant) e faia e le compressor, ma aveese le vevela i totonu o le taavale e faʻaitiitia ai le vevela, o le mataupu faavae o le pusaaisa.Talu ai ona o le galuega compressor e manaʻomia ona faʻauluina e le afi, o le faʻagasologa o le pusaaisa o le a faʻateleina ai le avega o le afi, ma o le mafuaʻaga lea matou te fai atu ai o le tau mafanafana e sili atu le suauʻu.

I le taimi nei, toetoe lava o faʻamafanafanaga uma o taʻavale o le faʻaogaina lea o le vevela mai le faʻamalo o le afi - o le tele o otaota otaota e gaosia e le afi e mafai ona faʻaaogaina e faʻamafanafana ai le ea malulu.O le coolant e tafe atu i totonu o le vevela (lea e taʻua o le tane vai) i totonu o le ea mafanafana, ma o le ea o loʻo feaveaia e le faʻafefe o le vevela e fesuiaʻi ma le afi afi, ma faʻamafanafana le ea ona tuʻuina atu lea i totonu o le taavale.

Ae ui i lea, i le siosiomaga malulu, e manaʻomia e le afi mo se taimi umi e siitia ai le vevela o le vai i le vevela saʻo, ma e manaʻomia e le tagata faʻaoga ona onosaia le malulu mo se taimi umi i totonu o le taavale.

O le faʻamafanafanaina o taʻavale malosi fou e faʻalagolago lava i faʻavevela eletise, faʻavevela eletise e iai faʻavevela matagi ma faʻamafanafana vai.O le mataupu faavae o le faʻavevela o le ea e tutusa ma le faʻamago lauulu, lea e faʻafefe saʻo ai le ea faʻasalalau e ala i le faʻavevela laupepa, ma maua ai le ea vevela i le taavale.O le lelei o le faʻavevela o le matagi o le taimi faʻamafanafana e vave, o le malosi o le malosi e sili atu le maualuga, ma le vevela vevela e maualuga.O le mea le lelei o le vevela o le matagi e matua mago, lea e aumaia ai se lagona o le mago i le tino o le tagata.O le mataupu faavae o le faamafanafana vai e talitutusa ma le vai eletise eletise, lea e faamafanafanaina ai le coolant e ala i le faamafanafana laupepa, ma o le coolant maualuga-vevela e tafe atu i totonu o le ea mafanafana ma faamafanafanaina le ea taamilo e ausia ai le mafanafana totonu.O le taimi faʻavevela o le faʻavevela vai e sili atu le umi nai lo le faʻavevelaina o le ea, ae e sili atu le vave nai lo le afi afi, ma o le paipa vai o loʻo i ai le vevela i le siosiomaga maualalo, ma o le malosi o le malosi e laʻititi laʻititi. .O le Xiaopeng G3 e faʻaaogaina le faʻavevela vai o loʻo taʻua i luga.

Pe o le faʻavevelaina o le matagi poʻo le faʻamafanafanaina o le vai, mo taʻavale eletise, e manaʻomia maa eletise e maua ai le eletise, ma o le tele o le eletise e faʻaaogaina i le faʻamafanafanaina o le ea i totonu ole siosiomaga maualalo.E mafua ai le faʻaitiitia o le avetaʻavale o taʻavale eletise i siosiomaga maualalo vevela.

Faatusatusaed ma o le faʻafitauli o le faʻagesegese o le faʻavevelaina o taavale afi i totonu o siosiomaga maualalo o le vevela, o le faʻaogaina o le faʻavevela eletise mo taavale eletise e mafai ona faʻapuupuu tele le taimi faʻamafanafana.

Pulea vevela o maa eletise

Pe a faʻatusatusa i le faʻaogaina o le afi afi o taʻavale afi, o manaʻoga faʻafefe o le eletise eletise eletise e sili atu ona faʻamalosi.

Talu ai ona o le maualuga o le vevela galue o le maa e laʻititi tele, o le vevela o le maa e masani ona manaʻomia i le va o le 15 ma le 40° C. Ae ui i lea, o le vevela ambient e masani ona faʻaaogaina e taavale e -30 ~ 40° C, ma tulaga aveta'avale a tagata fa'aoga moni e lavelave.E manaʻomia e le pulega faʻavevela le faʻamaonia lelei ma faʻamaonia tulaga o le taʻavale o taʻavale ma le tulaga o maʻa, ma faʻatino le faʻatonutonuina o le vevela sili ona lelei, ma taumafai e ausia se paleni i le va o le faʻaaogaina o le malosi, faʻatinoga o taʻavale, faʻatinoga o le maa ma le mafanafana.

640
641

Ina ia faʻaitiitia le popolevale, o le malosi o le maa o le taʻavale eletise o loʻo faʻateleina ma lapoa, ma faʻateleina le malosi o le malosi;I le taimi lava e tasi, e tatau ona foia le feteʻenaʻiga o le umi tele o le faʻatonuina o le taimi faʻatali mo tagata faʻaoga, ma faʻapipiʻi vave ma faʻapipiʻi vave na oʻo mai.

E tusa ai ma le puleaina o le vevela, o le maualuga o le taimi nei o loʻo faʻapipiʻiina vave e maua ai le tele o le vevela ma le maualuga o le faʻaaogaina o le maa.O le taimi lava e maualuga tele ai le vevela o le maa i le taimi o le tauina, e le gata e mafua ai le saogalemu, ae e oʻo atu ai foi i faʻafitauli e pei o le faʻaitiitia o le malosi o le maa ma le faʻavaveina o le ola o le maa.O le mamanu o le faʻaogaina o le vevela o se suʻega ogaoga.

Pulea vevela o taavale eletise

Fetuuna'iga fa'alelei o le fale nofoia

O le si'osi'omaga vevela i totonu o le ta'avale e a'afia sa'o ai le fa'alelei o le tagata.Faʻatasi ma le faʻataʻitaʻiga faʻapitoa o le tino o le tagata, o le suʻesuʻeina o le tafe ma le vevela i totonu o le taavale o se auala taua e faʻaleleia ai le faʻamafanafanaga o le taʻavale ma faʻaleleia le faʻatinoina o le taʻavale.Mai le mamanu o le fausaga o le tino, mai le ea malulu, o le tioata o le taavale e afaina i le susulu o le la ma le mamanu atoa o le tino, faʻatasi ma le faʻaogaina o le ea, o le aʻafiaga o le faʻamafanafanaga o tagata nofoia e mafaufauina.

Pe a aveina se taʻavale, e le gata e tatau i tagata faʻaoga ona iloa le lagona avetaʻavale e aumaia e le malosi malosi o le taʻavale, ae faʻapea foi le mafanafana o le siosiomaga o le fale o se vaega taua.

Malosiaga maa faagaoioia fetuunaiga o le vevela

O le maa i le faʻaaogaina o le faagasologa o le a feagai ma le tele o faʻafitauli, aemaise lava i le vevela o le maa, o le lithium batini i totonu o le siosiomaga e sili ona maualalo le vevela o le faʻaogaina o le eletise e ogaoga, i le maualuga o le vevela o le siosiomaga e faigofie i lamatiaga saogalemu, o le faʻaaogaina o maa i le ogaoga. o mataupu e ono afaina ai le maa, ma faʻaitiitia ai le gaioiga ma le ola o le maa.

642

O le fa'amoemoe autu o le fa'aogaina o le vevela o le fa'aogaina lea o le pusa maa e galue i taimi uma i totonu o le vevela talafeagai e fa'atumauina ai le tulaga sili ona lelei o galuega o le pusa maa.O le faiga o le pulea vevela o le maa e masani ona aofia ai ni galuega se tolu: faʻafefe o le vevela, faʻamaʻi muamua ma le tutusa o le vevela.O le fa'a'ese'esega o le vevela ma le fa'asao muamua e masani lava ona fetuuna'i mo le a'afiaga o le vevela o le si'osi'omaga i fafo i luga o le maa.E fa'aogaina le fa'atusa o le vevela e fa'aitiitia ai le eseesega o le vevela i totonu o le pusa ma'a ma puipuia ai le vave pala e mafua mai i le fa'avevelaina o se vaega o le maa.

O le fa'aogaina o masini eletise o lo'o fa'aaogaina i ta'avale eletise o lo'o i luga o le maketi e masani lava ona vaevaeina i ni vaega se lua: fa'afefe-ea ma fa'alili-vai.

O le faʻavae o le faʻaogaina o le faʻaogaina o le ea e sili atu le faʻaogaina o le vevela o le komipiuta, faʻapipiʻi se ili faʻamafanafana i le tasi vaega o le pusa maa, ma le isi pito o loʻo i ai se sao, lea e faʻavaveina ai le tafe o le ea i le va o le. maa e ala i le galuega a le ili, ina ia aveesea ai le vevela e faʻaosoina e le maa pe a galue.

Ina ia faʻamaonia, o le malulu o le ea o le faʻaopoopoina lea o se ili i le itu o le pusa maa, ma faʻamafanafana le pusa maa e ala i le feulaina o le ili, ae o le matagi e agi e le ili o le a aʻafia i mea mai fafo, ma le lelei o le malulu o le ea. o le a faʻaitiitia pe a maualuga le vevela i fafo.E pei lava o le feulaina o se ili e le fa'amalieina ai oe ile aso vevela.O le lelei o le malulu o le ea o le fausaga faigofie ma le tau maualalo.

O le fa'amalieina o le sua e ave'esea ai le vevela e fa'atupuina e le ma'a a'o galue e ala i le fa'alili i le paipa fa'amalo i totonu o le pusa ma'a e maua ai le a'afiaga o le fa'aitiitia o le vevela o le ma'a.Mai le faʻaaogaina moni o le faʻaaogaina, o le vai vai o loʻo i ai le maualuga o le faʻafefe o le vevela, tele le vevela, ma le saoasaoa o le malulu, ma le Xiaopeng G3 e faʻaaogaina le faʻaogaina o le vai ma le maualuga o le malulu.

 

643

I se faaupuga faigofie, o le mataupu faavae o le malulu vai o le faatulagaina o se paipa vai i totonu o le pusa maa.A maualuga tele le vevela o le pusa maa, e sasaa le vai malulu i totonu o le paipa vai, ma aveese le vevela e le vai malulu e malulu.Afai e maualalo tele le vevela o le pusa maa, e tatau ona faʻavevela.

A faʻamalosi le taʻavale poʻo le vave ona molia, o le tele o le vevela e faʻatupuina i le taimi o le faʻatonuina ma le faʻaaogaina o le maa.A maualuga tele le vevela o le maa, ki luga le compressor, ma o le pusaaisa maualalo maualalo e tafe atu i totonu o le coolant i totonu o le paipa malulu o le maa fesuiaiga vevela.O le vai malulu maualalo e tafe atu i totonu o le pusa maa e aveese ai le vevela, ina ia mafai ai e le maa ona faatumauina le maualuga o le vevela, lea e faʻaleleia atili ai le saogalemu ma le faʻamaoni o le paʻu i le taimi o le faʻaogaina o le taʻavale ma faʻapuupuu le taimi e molia ai.

I le taumalulu sili ona malulu, ona o le maualalo o le vevela, ua faʻaitiitia le gaioiga o maa lithium, ua matua faʻaitiitia le faʻatinoga o le maʻa, ma e le mafai ona faʻaaogaina le malosi maualuga pe faʻapipiʻi vave.I le taimi lea, ki le fa'avevela vai e fa'avevela ai le fa'amalo i totonu o le ma'a, ona fa'amumuina lea e le fa'amalo maualuga le maa.E fa'amautinoaina e mafai fo'i e le ta'avale ona fa'aola vave le gafatia ma le umi o le ta'avale i le si'osi'omaga maualalo vevela.

Fa'atonu fa'aeletonika fa'aeletise ma vaega eletise malosi maualuga e fa'amalo ai le vevela

O ta'avale malosi fou ua ausia galuega fa'ale-eletise atoatoa, ma ua suia le fa'aogaina o le eletise i le eletise eletise.O le maa eletise e oʻo atu i le 370V DC voltage e maua ai le mana, malulu ma faʻamafanafana mo le taʻavale, ma tuʻuina atu le mana i vaega eletise eseese i luga o le taavale.I le taimi o le taʻavaleina o le taʻavale, o mea eletise eletise maualuga (e pei o afi, DCDC, masini afi, ma isi) o le a faʻatupuina le tele o le vevela.O le maualuga o le vevela o masini eletise e mafai ona mafua ai le faaletonu o le taʻavale, faʻatapulaʻaina o le eletise ma e oʻo lava i lamatiaga saogalemu.E mana'omia e le pulega fa'avevela a le ta'avale ona fa'ate'a ese le vevela na fa'atupuina i le taimi e fa'amautinoa ai o lo'o iai vaega eletise o le ta'avale i le tulaga saogalemu o le vevela o galuega.

G3 ta'avale eletise fa'aeletoroni fa'aeletonika fa'aogaina le fa'amama fa'amama vai fa'afefete mo le fa'aogaina o le vevela.O le vai malulu i totonu o le paipa eletise eletise e tafe atu i totonu o le afi ma isi mea faʻamafanafana e ave ese ai le vevela o vaega eletise, ona tafe atu lea i totonu o le radiator i le pito i luma o le faʻaogaina o le taʻavale, ma faʻapipiʻi le ili faaeletonika i. fa'alili le vai malulu maualuga.

O nisi o manatu ile atina'e ile lumana'i ole fa'alapotopotoga tau pulega fa'avevela

Fa'atau maualalo le malosi:

Ina ia faʻaitiitia le tele o le mana faʻaaogaina e mafua mai i le ea malulu, o le pamu vevela ea ua faasolosolo malie ona maua le gauai maualuga.E ui lava o le faiga masani pamu vevela (faʻaaogaina R134a e pei o le pusaaisa) ei ai ni tapulaʻa i le siosiomaga faʻaaogaina, e pei o le maualalo o le vevela (lalo -10).° C) e le mafai ona galue, pusaaisa i le maualuga o le siosiomaga vevela e leai se eseʻesega mai taʻavale eletise masani ea malulu.Ae ui i lea, i le tele o vaega o Saina, o le tautotogo ma le autumn season (ambient temperature) e mafai ona faʻaitiitia lelei ai le faʻaogaina o le malosi o le ea malulu, ma o le fua faʻatatau o le malosi e 2 i le 3 taimi o faʻamafanafana eletise.

Leo maualalo:

A maeʻa ona le maua e le taʻavale eletise le pisa o le afi, o le pisapisao e mafua mai i le faʻaogaina o le compressor ma le pito i luma o le eletise eletise pe a faʻaogaina le ea malulu mo le pusaaisa e faigofie ona faitioina e tagata faʻaoga.O oloa ili fa'aeletonika lelei ma le filemu ma fa'amalo tetele e fa'ateteleina e fesoasoani e fa'aitiitia le pisapisao e mafua mai i le fa'agaioiga a'o fa'ateleina le malosi malulu.

Tau maualalo:

O le faʻamafanafanaina ma le faʻamafanafanaina o le faʻaogaina o le faʻaogaina o le faʻaogaina o le faʻaogaina o le vai, ma o le manaʻomia o le vevela o le faʻamafanafanaina o le maa ma le faʻamafanafanaina o le ea i le siosiomaga maualalo o le vevela e matua tele.O le fofo o loʻo iai nei o le faʻateleina lea o le faʻavevela eletise e faʻateleina ai le gaosiga o le vevela, lea e aumaia ai le maualuga o le tau o vaega ma le faʻaaogaina o le malosi.Afai o loʻo i ai se faʻalavelave i tekinolosi maa e foia pe faʻaitiitia ai le mamafa o le vevela o manaʻoga o maʻa, o le a aumaia ai le faʻalelei sili i le mamanu ma le tau o faiga faʻaogaina vevela.O le faʻaogaina lelei o le vevela vevela e gaosia e le afi i le taimi o le taʻavale o le taʻavale o le a fesoasoani foi e faʻaitiitia le faʻaogaina o le malosi o le faʻaogaina o le faʻaogaina o le vevela.O le fa'aliliuina i tua o le fa'aitiitia o le malosi o le maa, le fa'aleleia atili o le ta'avale, ma le fa'aitiitia o le tau o le ta'avale.

Atamai:

O le maualuga o le eletise o le atinaʻeina lea o taʻavale eletise, ma o faʻamaualuga masani e faʻatapulaʻa i le pusaaisa ma le faʻavevela galuega e atiaʻe ai le atamai.E mafai ona faʻaleleia atili le faʻaleleia o le ea i le tele o faʻamatalaga lagolago e faʻavae i luga o masaniga taʻavale a tagata, e pei o le taʻavale a le aiga, o le vevela o le ea malulu e mafai ona faʻafetaui ma le atamai i tagata eseese pe a uma ona latou oʻo i luga o le taavale.Ki le ea malulu a'o le'i alu i fafo ina ia o'o le vevela o le ta'avale i se vevela mafanafana.O le eletise eletise eletise e mafai ona otometi ona fetuunai le itu o le ea e tusa ai ma le numera o tagata i totonu o le taavale, le tulaga ma le tele o le tino.


Taimi meli: Oke-20-2023