16608989364363

tala fou

Ua toe fa'afo'i e le Malo o Rusia le fa'asa o le auina atu i fafo o penisini mai le aso 1 o Aukuso

I se atinaʻe talu ai nei, na faʻasalalau ai e le malo o Rusia le toe faʻafouina o le faʻasaina o le faʻatau atu o penisini, e amata mai ia Aokuso 1st. O lenei fa’ai’uga ua fa’ate’ia ai le to’atele, ona o le taimi muamua na aveese ai e Rusia le fa’asaina i se taumafaiga e fa’amautu maketi suau’u a le lalolagi. O le gaioiga e faʻamoemoe e iai sona aʻafiaga tele mo le vaega o le malosi ma e ono aʻafia ai le maketi o suauu i le lalolagi.

8

O le fa’ai’uga e toe fa’atulafonoina le fa’asaina o le penisini i fafo, ua tula’i mai ai ni atugaluga i le a’afiaga o le tau o le suau’u i le lalolagi. Faatasi ai ma Rusia o se tasi o gaosi suauʻu sili ona tele i le lalolagi, soʻo se faʻalavelave i ana oloa faʻatau atu e mafai ona oʻo atu ai i luga o le tau o le suauʻu. O lenei tala e oʻo mai i le taimi o loʻo feagai ai le maketi o le malosi o le lalolagi ma le le mautonu ona o feeseeseaiga geopolitical ma le suiga i letaavale malosi fou.

O le toe fa'afouina o le fa'asaina o le fa'atauina atu o penisini ua tula'i mai ai fo'i fesili e uiga i le fuafuaga mo le malosi o Rusia mo se taimi umi. A o agai atu le lalolagi itaavale malosi fouma malosiaga fa'afouina, o le fa'alagolago o Rusia i le fa'atauina atu o suau'u ma kesi e mafai ona fa'atupula'ia le le gafatia. O lenei gaioiga e mafai ona vaʻaia o se fuafuaga faʻavae e puipuia ai le sapalai o le malosi i totonu o le atunuʻu ma faʻamuamua ona manaʻoga malosi nai lo le auina atu i fafo.

O le aʻafiaga o lenei faʻaiʻuga i le maketi o le malosi o le lalolagi o loʻo tumau pea ona vaʻaia. E foliga mai e fa'aosofia ai talanoaga e uiga i le mana'omia o le fa'avasegaina o puna'oa ma le suiga itaavale malosi fou. A o tauivi le lalolagi ma luitau o suiga o le tau ma le manaomia o le faaitiitia o le faalagolago i suauu, o le faaiuga a le malo o Rusia e toe faʻatūina le faʻasaina o le penisini e auina atu i fafo e fai ma faamanatu o le lavelave ma le le mautonu i le tulaga o le malosi o le lalolagi.

9

I le faaiuga, o le toe faʻafouina o le faʻasaina o le penisini e auina atu i fafo e le malo o Rusia na faʻaalia ai galu faʻateʻia i le maketi o le malosi o le lalolagi. O lea fa'ai'uga e ono fa'alavelave ai le tau o le suau'u ma tula'i mai ai ni fesili e uiga i le lumana'i o le vaega malosi. A'o fa'aauau pea le suiga o le lalolagitaavale malosi fouma puna'oa fa'afouina, o le a'afiaga o ia fa'ai'uga fa'a-geopolitical o le a mata'ituina lelei e le au atamamai fa'apisinisi ma tagata fai faiga fa'avae.


Taimi meli: Sep-19-2024